Dış cephede mantolama uygulanamadığı özel durumlarda uygulanan bir mantolama yöntemidir. Genellikle eski binalarda uygulanmaktadır.
Binanın dış cephesinin mimari özellikleri korunmak isteniyorsa veya kat mülkiyeti sahipleri binaya komple bir mantolama yapılmasını istemiyorsa uygulanabilmektedir.
İç cepheye mantolama yaparak daire sahipleri kendi dairelerinde ısı yalıtımı sağlayabilmektedir.
Daire içi mantolama, dış tarafa bakan duvarların iç yüzeylerine uygulanmaktadır. Binanın hangi..
BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı dış iklim şartlarını, iç mekan gereksinimlerini, mahalli şartları ve maliyet etkinliğini de dikkate alarak, bir binanın bütün enerji kullanımlarının değerlendirilmesini sağlayacak hesaplama kurallarının belirlenmesini, birincil enerji ve karbondioksit (CO2) emisyonu açısından sınıflandırıl..
Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam ve Dayanak
Amaç ve kapsam
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasına, enerji tasarrufu sağlanmasına ve uygulamaya dair usul ve esasları düzenlemektir.
(2) Bu Yönetmelik, 10/7/2004 tarihli ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamındaki belediyeler dahil olmak üzere, bütün yerleşim birimlerindeki binalarda uygulanır.
(3) Münferit olarak inşa edilen ve ısıtılmasına gerek du..
Dış cephe kaplama sistemlerinde günümüzde yaygın olarak kullanılan siding, binalarda yalıtımın yanında estetik bir görünüm de sağlıyor. Ülkemizde kullanılan siding sistemlerinin Vinil (PVC) Siding , Kompozit Siding, Fiber Cement Siding, Ahşap Siding ve Alüminyum Siding gibi çeşitleri mevcuttur.
Siding uygulaması Ahşap ya da pvc karkas (Osb), Polistren köpük, camyünü ya da taş yünü ( Isı İzolasyonu sağlar), Nem bariyer malzemesi ( Su ve Nem izolasyonu sağlar ), Siding Panel ve yardımcı ..
Mantolama, siding ve dış cephe yalıtım sistemleri sektöründe çok farklı sistemler ve çeşitli markaların ürünleri kullanılmaktadır. Fiyatlar mantolamada kullanılan malzeme ve işcilik hesaplarına göre değişmektedir. Piyasada 30 tl + kdv'den başlayan m2 mantolama fiyatları alabilirsiniz. Fakat kullanılan malzemeler ve işçilik kalitesi iyi değerlendirilmelidir.
Isı yalıtımı ve mantolama için Binalarda Taş yünü, Cam yünü, Ekstrude Polistiren (XPS), Poliüretan (PUR), Fenol Köpüğü, Cam Köpüğü..
Mantolama uygulamaları dışında çeşitli ısı yalıtım malzemeleri ile farklı alternatifler yaratabilirsiniz. Cephe kaplama ürünleri ve farklı kapı , pencere sistemleri ile yalıtımı artırabilirsiniz. Çatılarda kullanılan sistemler de ısı yalıtımı için oldukça önemlidir.
Epoksi kaplama, Fibercement, İzocam gibi ürünler en çok kullanılan malzemelerdir.
Seramik Giydirme, Kompozit Levha Giydirme, Laminat Giydirme yöntemleri de uygulanabilir.
Enerji tasarruflu camlar, cam balkon sistemleri, ka..
İzolasyon, herhangi bir yalıtım malzemesi kullanılarak, ortamdan dışarı olan enerji akışının indirgenmesidir.
İzolasyon malzemelerinin (yalıtkan) çeşitli tipleri vardır:
Isı akışını indirgemek için, ısıl (termal) yalıtkanlar.
Elektrik akışını önlemek için, elektrik yalıtkanlar.
Ses dalgalarını indirgemek için, akustik yalıtkanlar.
Ülkemizde, ısıtma ve soğutma işi için oldukça büyük miktarda enerji harcanmakta ve israf edilmektedir. Evler ve binalara verimli ve doğru bir şek..
Epoksi kaplama, Fibercement, İzocam, Polikarbonat çatılar, çatı kaplamaları, çinko çatılar, dekoratif metal tül cephe kaplamaları, cam, granit, mermer, alüminyum, Giydirme Cam Cepheler, Strüktürel Silikonlu Trasnparan camlar, Polikarbonat Işıklık, Alüminyum Doğramalar, Isı Yalıtımsız Kapı, Pencere, Isı Yalıtımlı Kapı, Pencere, Çift Cam Arası Jaluzi, Kayar Katlanır Pencere ve Kapılar, Sağır Yüzey Kaplamaları, Seramik Giydirme, Kompozit Levha Giydirme, Laminat Giydirme, Bina Giriş Saçakları, Cam G..